Prawdziwie włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Włoskie restauracje to w Polsce najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Lubimy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, pożywne oraz ładnie wygląda na talerzu. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej wrażliwi próbują mniej znane dania obiadowe takie jak tortellini, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele półproduktów rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu są również mniej znane włoskie dania, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie trunki. Włoska kuchnia to bogata wielość smaków i dania z wielu miejsc kraju. Prawdziwie włoska restauracja stworzy prawdziwie włoski nastrój.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z pewnością można stwierdzić, że jest to przepyszna kuchnia europejska .
Dobre wino z Włoch
Żadna szanująca się restauracja włoska, która pretenduje do tytułu bycia ekskluzywnym punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie może zaniedbywać wina. Posiłek w klimacie włoskim koniecznie musi zawierać też wino. Lampka białego wina to dla Włocha reguła. o restauracji Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie montepulciano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie oltrepo pavese a także monti z Sardynii. Włoska restauracja – o ile naprawdę chce być rozpoznawana jako klasycznie włoska, musi posiadać szeroką kartę win.
Klasyczna kuchnia włoska
Chcąc zrozumieć wyjątkowość włoskiego gotowania bez wahania warto odwiedzić restaurację, która umie podać nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film